Askar SQA55 Super Quintruplet Astrograph

 999,00

Betaal de eerste termijn direct via iDEAL. De tweede en derde termijn betaal je binnen 30 en 60 dagen. Zonder rente, zonder BKR-registratie! Klik voor meer informatie

Krachtig in prestaties, veelzijdig in ontwerp. De Askar SQA55 Quintuplet Refractor

Available on backorder

Aperture (mm):
55
Focal length (mm):
264
Speed ​​(f):
4.8
Image circle (mm):
44
Coatings:
Fully-Multi-Coated
Mount:
Geen
GOTO:
Nee
Focuser type:
Intern focus design
 999,00
Out of stock (can be backordered)
Delivery time: ask us for the delivery time
Physical store
100% safe shopping
Large stock
Delivery service

Description

Krachtig in prestaties, veelzijdig in ontwerp. De Askar SQA55 Quintuplet Refractor!

Sharpstar introduceert de Askar SQA55 Super Quintruplet Astrograph, een innovatieve, hoogwaardige refractor vol functies! Deze indrukwekkende f/4.8, 264 mm brandpuntsafstand telescoop is uitgerust met vijf interne lenselementen voor superfijne details in uw beelden. En dat niet alleen, de SQA55 zit boordevol kwaliteiten zoals een verwisselbaar lens/scoopontwerp, een dual-speed helicale focuser, een diafragma-aanpassingswiel en nog veel meer, allemaal in een compacte body van 4 lb. Of u nu net begint met astrofotografie en enthousiast bent om uw eerste telescoop in handen te krijgen, of een gerespecteerde astroimager die op zoek is naar een premium, gebruiksvriendelijke refractor, deze Askar SQA55 is het perfecte antwoord.

Heb je moeite met het maken van een beslissing tussen de aankoop van een cameralens of een telescoop? Geen zorgen, deze Askar SQA55 biedt het beste van twee werelden! Het unieke cross-functionele lens/telescoopontwerp is perfect voor mensen die bekend zijn met cameralenzen en klaar zijn om de overstap te maken naar de wereld van telescopen. Net als bij een lens heb je de mogelijkheid om het diafragma aan te passen, met een bereik van f/4.8 tot f/22.

De meegeleverde spiraalvormige focuser lijkt ook op die van een lens, hoewel Askar het een stapje verder brengt, met twee onafhankelijke grove en fijne aanpassingssnelheden. Deze dubbele focuser is perfect om een ​​scherpe focus te bereiken op aardse scènes en maakt het tegelijkertijd gemakkelijk om nauwkeurige sterren te bereiken. Niet alleen heeft de focuser een dubbele snelheid, maar deze Askar-telescoop heeft ook een ontwerp met een dubbele rotator. Voor opnamen overdag kan de hele OTA-body worden gedraaid, terwijl de uiterst nauwkeurige rotator kan worden gebruikt voor astrofotografie toepassingen. Beide rotators hebben hun eigen vergrendelingsknoppen om je kadrering vergrendeld te houden.

Gebruik van filters

Het gebruik van filters is iets dat een extra laag creativiteit toevoegt bij het maken van foto’s. Daarom heeft Askar niet alleen 2 inch filterdraden aan de achterkant van deze telescoop toegevoegd, maar ook M67 filterdraden aan de voorkant van het objectief! Wanneer het aankomt op het monteren van deze Askar SQA55, bevestig je hem eenvoudig aan een statief met de 1/4 inch en 3/8” schroefgaten aan de onderkant van de montageschoen, of bevestig je hem aan je equatoriale montering met de meegeleverde 200 mm Vixen-stijl zwaluwstaartplaat.

Als je uit de hand foto’s wilt maken, verwijder je deze SQA55 moeiteloos van het statief of monteer je hem met de snel ontgrendelingsknop op de montageschoen. De handgreep zelf heeft ook een snel ontgrendelingsfunctie voor eenvoudig verwijderen. Of je nu van plan bent om deze Askar SQA55 te gebruiken voor gebruik overdag op aarde of voor het vastleggen van je favoriete hemellichamen, je foto’s zullen zeker indruk maken!
Askar SQA55 Super Quintruplet AstrographQuintuplet Petzval Lensstructuur

Uitgerust met een uitstekende 5 lucht-gespatieerde optische elementen, waaronder een SD-glasstuk en een ED-glasstuk, levert deze Askar SQA55 ongerepte beelden met uitzonderlijke sterkwaliteit. Zoals te zien is in het spotdiagram, een grafische weergave van hoe goed een telescoop presteert bij het scherpstellen van lichtstralen, heeft het centrale sterpunt een RMS-straal van minder dan 2,5 um, terwijl de hoeksterren een beoordeling hebben van minder dan 4 um. Het resultaat is superfijne, goed opgeloste sterren in uw vastgelegde foto’s.

Uw beelden zullen niet alleen vol helderheid zijn, maar het Petzval-ontwerp biedt ook een vlak veld direct uit de doos! Geniet van scherpe sterren van hoek tot hoek zonder dat u een extra veld vervlakker nodig hebt. En om u tijd en frustratie te besparen, hoeft u met deze eenvoudige telescoop geen backspacing te berekenen. Zolang u de focus bereikt, is uw hele afbeelding ook scherp. De brandpuntsafstand van 264 mm is ideaal voor het vastleggen van een breed scala aan beelden, zoals het Andromedastelsel, de Orionnevel en nog veel meer.

Zoals hierboven vermeld, heeft deze telescoop een diafragma-aanpassingswiel. Wanneer volledig open, heeft deze telescoop een diafragma van 55 mm en een brandpuntsafstand van f/4.8, maar kan worden verlaagd tot f/22 voor gebruik overdag op aarde.

Askar SQA55 Super Quintruplet Astrograph

Montage focus motor op de Askar SQA55 Super Quintruplet Astrograph

De dual-speed helicale focuser op deze SQA55 zorgt ervoor dat u nauwkeurig kunt focussen. De grove en fijne aanpassingen draaien onafhankelijk van elkaar, waardoor u eerst de grove focus kunt vinden en vervolgens de details kunt verfijnen. Om het vinden van de focus weer een fluitje van een cent te maken, beschikt de grove aanpassing over een referentieschaal met zowel imperiale als metrische markeringen.

Keer snel terug naar uw vorige focuspunt en maak vervolgens kleine aanpassingen voor scherpe beelden. Ook is dit grove aanpassingshandwiel gemonteerd met MXL-type tanden, waardoor u een elektronische focuser kunt aanpassen met behulp van de Askar AF Kit (niet inbegrepen). Gebruik de ZWO EAF, QHYCCD QFocuser, Pegasus Astro FocusCube 3 en meer! Het fijne aanpassingswiel zorgt ervoor dat uw sterren zo scherp mogelijk zijn, met een focusafstand van ±1 mm. Beide focusaanpassingen hebben hun eigen vergrendelingsknoppen om uw focus op zijn plaats te houden+

Quick release brackets

Om uw beeldervaring te verbeteren, heeft Askar deze SQA55 uitgerust met talloze nuttige toevoegingen. De meegeleverde zwaluwstaartplaat is een Vixen-stijl plaat van 200 mm lang. Deze zwaluwstaart kan eenvoudig worden bevestigd aan de montageschoen van de telescoop via eenvoudig te gebruiken handschroeven, waardoor montage/demontage een fluitje van een cent is. Bovendien is deze montageschoen voorzien van een snel ontgrendelingsknop om moeiteloos de hele telescoopbehuizing van de zwaluwstaart of het statief te verwijderen, zonder gereedschap! Bovenop deze Askar SQA55 is de draagbeugel uitgerust met een zoeker basissleuf voor het toevoegen van accessoires, zoals een guidescope.

Deze handgreep is ook voorzien van een snel ontgrendelingsknop voor verwijdering indien gewenst. Om het toch al compacte karakter van deze telescoop te verbeteren, heeft Askar de zonnekap ontworpen om omkeerbaar te zijn. Schroef de zonnekap eenvoudig los, draai hem om en schroef hem weer vast om een ​​draagbaar systeem met een laag volume te maken. Deze SQA55 wordt ook geleverd met een waterdichte draagtas.

Levering van de Askar SQA55 Super Quintruplet Astrograph omvat:

  • SQA-55 OTA
  • Zwaluwstaart Vixen stijl
  • Handvat
  • Draagkoffer

Plaats je bestelling online of kom langs in de winkel

Heb je gevonden wat je zoekt en wil je bijvoorbeeld de Askar SQA55 bestellen? Dan doe je dit heel eenvoudig online. Bekijk je deze producten liever in het echt voordat je ze koopt? Ook dat is bij ons mogelijk. Je bent van harte welkom in onze showroom in Amstelveen van maandag tot vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Op zaterdag is de showroom ook geopend, maar dan van 10.00 tot 16.30 uur. Voor meer informatie en advies kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via 020-6412083. We helpen je graag.

Specifications general

State:
Nieuw

Brand:
Askar

Series:
Askar

Warranty:
2 jaar

Part number Ganymedes:
AS-SQA55

Part number manufacturer:
SQA55


Specifications product

Aperture (mm):
55

Focal length (mm):
264

Speed ​​(f):
4.8

Image circle (mm):
44

Coatings:
Fully-Multi-Coated

Mount:
Geen

GOTO:
Nee

Focuser type:
Intern focus design

Focuser size:
Niet van toepassing

Focuser rotatable:
Ja

Focuser fine adjustment:
Nee 1 op 1

Color:
Grijs

Type:
Refractor

Type of optics:
Apochromat triplet Petzval (4 lens design)

Tube material:
Aluminum

Tube weight (kg):
2.18

Tube length (mm):
316

Supplied viewfinder:
Nee

Included eyepieces:
Nee

Supplied diagonal:
Nee

Supplied tripod/mount:
Nee


Application

Suitable for astrophotography:
Uitstekend

Suitable for moon and planets:
Matig

Suitable for nebulae and galaxies:
Uitstekend

Suitable for sun:
Uitstekend

Suitable for panorama or penthouse:
Matig

Suitable for children:
Nee

Suitable for novice user:
Ja

Suitable for advanced user:
Ja

Suitable accessories

We have not yet selected suitable accessories for this product.
Any suitable accessories are carefully selected by us and assigned manually.
Please contact us if you want to know which accessories are well suited with this product!

Service and support

No text available


Categories

sharpstar telescopes-en telescopes-all-telescopes-en telescopes-astrophotography-telescopes-en telescopes-refractor-telescopes-en telescopes-refractor-apochromatic-triplet-en brands-en no-category-en